Wysoka temperatura na zewnątrz zachęca do picia zimnych napojów oraz drinków. W letniej porze roku, z pewnością, nic nie równa się z zimnym, świeżo przyrządzonym napojem. Kostki do lodu są w takim napoju mile widziane, bardzo szybko schłodzą one każdy drink. Profesjonalne lokale, restauracje oraz punkty gastronomiczne wyposażone są w wysokiej klasy kruszarki do lodu. Są one bardzo efektywne, oszczędzają czas, a także są proste w obsłudze. Nowatorskie urządzenia tej klasy, wyposażone są w różne funkcje. Mogą być one podświetlane za pomocą diody led, dzięki czemu panel ładnie się prezentuje w nocy i ułatwia on obsługę w nieco zaciemnionym miejscu. Generalnie, tego typu urządzenia, charakteryzują się eleganckim designem. Nowoczesne urządzenia nie pracują głośno. Ich cicho praca nie przeszkadza dzięki temu gościom danego lokalu. Kostkarka sprawdza się bardzo dobrze na potrzeby małych i dużych imprez, a także do codziennej obsługi gości.

Kruszarki do lodu – garść informacji

W większości lokali gastronomicznych istnieje potrzeba produkowania bardzo dużej ilości lodu. Lód przydaje się do drinków, do chłodzenia alkoholi: wina, szampana, wódki oraz do podawania ryb i owoców morza. Lokale potrzebują hurtowej ilości lodu w małych kostkach. W tego typu sytuacjach, nieoceniona jest pomoc kruszarki do lodu. Urządzenia te posiadają solidne, metalowe ostrza, które z bardzo dużą precyzją, zamienią duże kawałki lodu na znacznie mniejsze. Z całą pewnością, posiadanie kruszarki do lodu, wiąże się z dużą oszczędnością czasu i pieniędzy.

Kruszarka do lodu jako podstawowe wsparcie dla barmana

Kruszarka do lodu stanowi podstawowe wsparcie w pracy dla barmana. Pozwoli ona obsłużyć więcej klientów w szybszym czasie, co wiąże się z większym zyskiem dla danego lokalu. Urządzenia tego typu, wyposażone są zazwyczaj w antypoślizgowe nóżki, które zapewniają bezpieczną i komfortową pracę. Nowoczesne kruszarki cechują się faktem, iż posiadają względnie niski poziom emisji hałasu. Kruszarka do lodu jest wyposażona najczęściej w doskonałej jakości elementy ze stali nierdzewnej. Poszczególne urządzenia różnią się od siebie rozmiarami oraz również mocą. Ręczne kruszarki najczęściej są bardziej kompaktowe, natomiast elektryczne mogą mieć większe rozmiary. W obu wariantach, kruszarka do lodu, prezentuje się niezwykle designersko oraz elegancko.

Inspirowane: Tanake.com.pl – akcesoria barmańskie